Bij alle fietsgroepen van Ons Verzet is de voorbereiding op de komende Buitenlandse Toertocht intussen het hoofddoel. Over twee weken is het zover, dan reizen we af naar Luxemburg voor een hopelijk fantastisch fietsweekeinde.

Afgelopen zondag werden dan ook de nodige kilometers gemaakt, Toergroepen 1 en 2 reden een trainingsrit in Zuid Limburg. Vanuit startplaats Berg en Terblijt werd als opwarmertje een rondje van ruim 34km met daarin de Cauberg gefietst. In de tweede lus van zo’n 103km werd het nog wat serieuzer. Op onder andere de Bemelerberg, Keuteberg, Gulpenerberg,Vaals, Eijserbosweg en wederom de Cauberg werden er de nodige hoogtemeters bij elkaar gesprokkeld. Een mooie fietsdag, droog weer maar wel veel wind.

Ook groepen 3, 4 en 5 hadden een droge dag met toenemende wind maar zij maakten aanzienlijk minder hoogtemeters. Groep 3 reed een aangepaste Bokkerijderstocht zodat ze met 100 km op de teller weer in Schaijk waren, Groep 4 deed met 90 kilometer daarvoor niet veel onder tijdens hun Goudenmolentocht. Vooral de stukken op de dijk vergden net als bij groep 5 tijdens hun rit naar de Lachende Vis de meeste inspanning. Veel fietskilometers in het brabantse en in het rivierengebied deze keer maar daar was het fietsplezier niet minder om.

De mountainbike groep (groep 6) reed hun tocht in St. Anthonis dit ter voorbereiding op de tocht van zondag in Groesbeek.

Start typing and press Enter to search