Zondag 17-9-2017

Zondag 17 september werd door de fietsgroepen van Ons Verzet benut voor de laatste voorbereiding op de Buitenlandse Toertocht. Komend weekeinde komt niet alleen het einde van het toerfietsseizoen op de weg een stapje dichterbij maar vormt ook de apotheose van het seizoen, met z’n allen gaan we in Luxemburg fietsen. Aanstaande zaterdag en zondag gaat elke groep met een aan eigen niveau aangepaste route twee dagen toeren in en om Vianden. Hopelijk is het daarbij even lekker fietsweer als afgelopen zondag toen groep 5 een route met enig klimwerk richting Plasmolen en Mook reed en groep 4 iets noorderlijker daarvan een rondje Zyfflich deed. Een prima rit zo vlak voor de niet bepaald vlakke kilometers die in Luxemburg te verwachten zijn.

Toergroep 2 en 3 hielden het meer op het vlakke vandaag en kozen ervoor om samen naar Oisterwijk te fietsen.  Een vlakke rit over dik 100 km, maar met een heel charmante pauzeplaats met de fraaie naam Boshuis Venkraai, midden in de Oisterwijkse bossen. Groep 1 ging voor het echte werk, via Emmerich en de Liemers naar Rheden om op de Posbank uit te rusten. Voor de pauze was het alleen Peeskes Bult waarvoor men even uit het zadel kwam, na de stop zijn de Emma piramide, de Zijpenberg en zeker ook het Italiaans weggetje best wel energievreters.  Vervolgens terug door de lange polders in het het land van Maas en Waal om in Schaijk de 153ste km op de teller te laten verschijnen.

De mountainbike groep (groep 6) reed Groesbeek gruwelijkste deze tocht met meerdere afstanden was voor een ieder weer een pittige uitdaging.

Lees Meer

Zondag 10-9-2017

Bij alle fietsgroepen van Ons Verzet is de voorbereiding op de komende Buitenlandse Toertocht intussen het hoofddoel. Over twee weken is het zover, dan reizen we af naar Luxemburg voor een hopelijk fantastisch fietsweekeinde.

Afgelopen zondag werden dan ook de nodige kilometers gemaakt, Toergroepen 1 en 2 reden een trainingsrit in Zuid Limburg. Vanuit startplaats Berg en Terblijt werd als opwarmertje een rondje van ruim 34km met daarin de Cauberg gefietst. In de tweede lus van zo’n 103km werd het nog wat serieuzer. Op onder andere de Bemelerberg, Keuteberg, Gulpenerberg,Vaals, Eijserbosweg en wederom de Cauberg werden er de nodige hoogtemeters bij elkaar gesprokkeld. Een mooie fietsdag, droog weer maar wel veel wind.

Ook groepen 3, 4 en 5 hadden een droge dag met toenemende wind maar zij maakten aanzienlijk minder hoogtemeters. Groep 3 reed een aangepaste Bokkerijderstocht zodat ze met 100 km op de teller weer in Schaijk waren, Groep 4 deed met 90 kilometer daarvoor niet veel onder tijdens hun Goudenmolentocht. Vooral de stukken op de dijk vergden net als bij groep 5 tijdens hun rit naar de Lachende Vis de meeste inspanning. Veel fietskilometers in het brabantse en in het rivierengebied deze keer maar daar was het fietsplezier niet minder om.

De mountainbike groep (groep 6) reed hun tocht in St. Anthonis dit ter voorbereiding op de tocht van zondag in Groesbeek.

Lees Meer

Zondag 4-9-2017

Zondag stond voor groep 1 en 2 de Amerongse berg  op het programma terwijl groep 3 naar Samkt zou gaan. op het allerlaatste moment werd de route van groep 3 ook aangepast richting de Amerongseberg.
De Berg zelf werd niet gehaald maar er was nog voldoende klimwerk over in het gebied tussen Elst, Veenendaal en Rhenen.
de pauze werd verlegd naar café Cunera aan het spoor in Rhenen. Hierna volgde de terug weg naar Brabant met voldoende wind tegen om moe maar voldaan te finishen bij het  Brabant terrein.
Groep 4 koos voor de aangepaste versie van Joe Mann naar Best. Omdat ze met een kleine groep waren en de route niet goed te volgen was werd het voor hun een iets langere tocht en daardoor ook wat zwaarder als gepland.
Groep 5 had de hooiberg route op het programma staan. Of het lag aan het mooie weerof de naderende buitenlandse tourtocht weet ik niet maar de opkomst met 10 man was zeer goed. Ook de pauze bij de Steltenberg viel in goede aarde met koffie slagroom + likeur.
De mountinbike groep had de 6 uur race van het Bike festival Brabant op het programma. Met 2 groepen waren ze vertegenwoordigd namens Kouwenberg en Ons Verzet. Alle overige groepen beëindigde hun tocht op het Bike festival terrein waardoor er voldoende support voor de mountainbikers was.

Lees Meer

Zondag 27-8-2017

Zondag kozen alle 5 de weg groepen om een tocht naar het Oosten te maken.
Groep 1 reed onze oude KKRT tocht van 130 km welke via de klimmen rondom Groesbeek ook het duitse reichwald en de klimmen rond Kleef aan deed.
Groep 1 en 2 reden de verkorte versie van 105 km welke na de afdaling van de Gelderberg de verkorte weg naar Kleef verkoos.
Na de pauze bij het oude spoorstation in Kranenburg werd via het fietspad langs het voormalige spoorlijn de tocht naar Nederland weer voortgezet.
Na nog even de stekkenberg te hebben bedwongen was het snel via de dijk bij Overasselt en Reek weer naar de Potter terug fietsen.
Groep 4 koos naar overleg bij de start om ook een rondje naar Groesbeek te maken. Zij hadden een vroege pauze bij Cafe de Oude Molen, waarna er nog aardig wat km aan de tocht moesten worden toegevoegd voor de beoogde aantal km.
Groep 5 had een route van internet gehaald welke hen via Nijmegen naar de pauze boven bij De Heksendans voerden. Na een snelle afdaling werd door hun ook weer snel huiswaarts gekoerst om op het zon overgoten terras van de Potter nog gezellig te kunnen nakletsen over de avonturen met de leden van de andere groepen.
De mountinbike groep had op deze zondag een trainingsrit op het programma staan voor de 6 uur race van volgende week bij het Bike festival Brabant.

Lees Meer

Zondag 20-8-2017

Zondag was de laatste rit waarin groep 1, 2 en 3 de zelfde routen zouden rijden.
Was omdat de pauze na ca 61 km te vroeg zou komen voor groep 1 hebben ze er maar een extra lus van ca 5 km aangemaakt waardoor we met beide groepen gelijktijdig op de pauze aankwamen. Omdat er nog een groep van ca 10 renners tegelijk met ons aankwamen was het wel een drukte in een keer op het terras. Gelukkig hadden we een zeer ervaren serveerster die niet op haar mondje was gevallen waardoor we toch weer snel onze route konden vervolgen. De terugrit vanaf Jacobushof bij Lennisheuvel ging met een behoorlijke hoge snelheid i.v.m. grote stukken wind in de rug.
Groep 4 reed een tocht richting Grave en daarna over de dijk naar Heumen, via Nijmegen over de nieuwe brug naar Lent. De route ging vervolgens verder via Oosterhout, Herveld, Winssen en Bergharen om daarna de brug naar Ravenstein te nemen om zo weer in het Brabantse land weder te keren. Nog even via Huisseling naar de Handwijzer om ook hun tocht bij de Potter op het terras te eindigen.
Groep 5 maakte een rondje Oss wat hen via Geffen en Nuland naar Lith voerde om gezellig een kopje koffie te nuttigen bij Eeterij Bij ons op den dijk. Na deze pauze vervolgden zij hun weg over de dijk om via Oijen naar Macharen te gaan. vanaf daar langs de dorpenweg naar Haren om net als groep 4 via de Handwijzer naar Schaijk te rijden.
De mountinbike groep had op zaterdag de Leyetocht in Helvoirt op het programma staan. Hier kon gekozen worden uit de afstanden 30, 40, 50 of 75 km.

Lees Meer

Zondag 13-8-2017

Waar fiets je heen als je niet naar Zyflich gaat? Dit was een vraag die door de leden van groep 1, 2 en 3 moest worden beantwoord.
En als we wel naar Zyflich gegaan waren, hadden we dan minder klimmetjes gehad in en om Nijmegen/Berg en Dal? Via het land van Maas en Waal staken we bij Ewijk de brug over om via de dijk naar Lent te rijden. De Waalbrug over om gelijk een serie klimmen te nemen die dan wel kort, maar heftig zijn. Na zo’n beetje alle bekende en minder bekende heuvels gehad te hebben, koersten we via de Duitse bultjes naar Wyler; inderdaad om net voor Zyflich af te draaien naar Tivoli voor de koffie. De 2e helft reden we eerst terug richting Duitsland om via de Horst de Brandenberg nog even te pakken. Daarna was de Wolfsberg nog een dingetje, maar lokte de vlakke dijk van Heumen naar Nederasselt ons vlot richting de finish. We schrijven zo een fraaie vakantierit bij.
Groep 4 heeft deze zondag een rondje IJsselstein gepland. echter deze kon dit jaar helaas niet doorgaan. Hiervoor werd het rondje Kasterense koffie ingepland welke door het mooi rustige vlakke land naar het buurtschapje Kasteren voerden voor de beloofde koffie of indien gewenst iets anders. Na deze pauze werd ook hier weer snel huiswaarts gekoerst om bij de Potter onder een glaasje een en ander te kunnen bijpraten voordat de kermis begon.
Groep 5 kreeg vandaag versterking van Christ welke samen met de anderen het land van Maas en Waal ging opzoeken om uiteindelijk bij Moeke Mooren hun geluk te beproeven voor koffie of iets anders. Ook zij zochten vandaar weer snel Schaijk weer op om na 65 km ook hun ervaringen met de overige leden te kunnen delen.

Lees Meer

Zondag 6-8-2017

De vakantie is nu echt begonnen waardoor de deelname bij groep 1, 2 en 3 nog slechts 10 deelnemers betrof. De opsplitsing van groep 2 naar 1 en 3 blijft goed werken. De route naar het Joe Mann paveljoen in Best was zeer geslaagd.
Mogelijk dat deze volgend jaar op een ander tijdstip gepland kan worden zodat meerdere leden van Ons Verzet van deze tocht kunnen genieten.
Groep 4 heeft deze zondag een eigen rit van 70km samen met groep 5 gemaakt. Ook zij waren deze zondag dan ook met een mooie groote groep.

Lees Meer

Zondag 30-7-2017

De vakantie is nu echt losgebarsten, toch was de belangstelling wederom goed. De opsplitsing van groep 2 naar 1 en 3 werkt naar ieders tevredenheid. Daardoor blijven de groepen ook van dusdanige omvang dat je niet constant een kopbeurt hebt. En dat was vandaag wel zo prettig. Na een slinger achter Berghem en Oss om, kwamen we op de Gewandeweg de wind flink tegen. Ook op de dijken naar de brug van Hedel waaide het stevig door. Wie gedacht had na de pauze in de Gouden Molen in Rossum alleen maar wind in de rug te hebben, kwam bedrogen uit. Met name richting Alem, maar ook tussen Alphen en Maasbommel, om Batenburg en vanaf Herpen naar Schaijk kregen we het niet cadeau. Toch was er nog genoeg energie over om bij De Potter de ervaringen te delen.
Groep 4 had een rit naar Groesbeek gepland. echter door een valpartij in het begin en daardoor een kapotte fiets hebben ze ter plekke maar een aangepaste route gemaakt.
Groep 5 reed zoals gebuikelijk een eigen tocht van ca 65km

Lees Meer
Geplaatst op

Zondag 23-7-2017

Net als voorgaande jaren werd afgelopen zondag door de fietsgroepen van Ons Verzet doorgeschakeld naar het vakantie-verzet.  Deze en de komende zondagen zal er steeds een trainingsrit gemaakt worden naar en door een van de windstreken van Schaijk en omgeving.

Toergroep 5 reed een eigen trainingsrondje terwijl groep 4 het Maasheggengebied richting Boxmeer op zocht voor hun eerst vakantierit. Toergroep 1,2 en 3 begonnen met een rondje naar de Brabantse Kluis. Zo leverde het mooie fietsweer, maar ook het feit dat de vakantie nog niet echt losgebarsten is, een mooi aantal deelnemers op. Via Erp, Lieshout en  Helmond werd na de passage van Aarle-Rixtel de pauze bereikt. Daar maar ook op de andere pauzeplaatsen bekroop ons langzaam het vakantiegevoel en kon er deels met de wind in de rug teruggereden worden naar clubhuis De Potter om de tochten te evalueren samen met de overige niet-vakantievierders.

Lees Meer
Geplaatst op

Zaterdag / zondag 15/16-7-2017

Afgelopen weekeinde werd er door onze fietsgroepen 1, 2 en 3 deelgenomen aan een van de toerfietsversies van Luik-Bastenaken –Luik, al jaren kiezen wij voor de tocht georganiseerd v.c. La Redoute uit Aywaille. Deze versie blijft boeien met een mix van de 110km en 180km routes.  Terwijl groep 3 aan 110 km genoeg heeft resulteert er voor groep 1 en 2 een rit van 145km  met ca. 2200 Hoogtemeters door de Ardennen. Het is elk jaar weer lastig om tijdens de eerste 15km het juiste tempo te vinden, daar de gemiddelde stijging van 3,5% weinig lijkt, maar toch een aanslag op de koude spieren betekend. Een mooie aaneenschakeling van klimmen over ondermeer Cote de Sart, Cote de Wanne en Cote du Rosier , afgewisseld met vals plat en soms een lange afdaling om het gemiddelde wat op te vijzelen. Groep 3 trakteerde zichzelf op het eind toch even door de Redoute mee te pakken en zo ook ruim 1500Hm op de teller te zien staan.

Groepen 4 en 5 reden hun wekelijkse rit op de zondagmorgen, een Brabantse trainingsrit van 60 km.voor groep 5 terwijl groep 4 de Brabantse Kluis op zocht. Minimaal een keer per seizoen wordt deze tocht van 80 km verreden.  Afwisselend via de peel heen en terug via de omgeving van de Zuid-Willemsvaart of andersom wordt de Kluis nabij Bakel als rustpunt opgezocht. Tussen klooster en kalfjes is het dan tijd voor de koffie om daarna ook het tweede deel van de route tot een goed einde, d.w.z. terug naar Schaijk te brengen.

Lees Meer
page 1 of 4

Start typing and press Enter to search