Zondag 8-4-2018

Deze week stond voor groep 1 en 2 de eigen Libertyroute van 115km op het programma.
Deze vlakke tocht met weinig wind nodigde uit om voortvarend van start te gaan en voortvarend te eindigen zodat ieder weer iets over twaalven terug was.

Groep 3 en 4 zijn de 75km tocht van TWC De Voorsprong gaan rijden.
Ook zij konden terug zien op een geslaagde rit.

Groep 5 ging deze keer richting Den Bossch om pauze te houden in Empel bij de lachende Vis.

De mountainbike groep had weer een trainingstocht voor dit weekend op het programma staan.

Lees Meer
Geplaatst op

Maandag 2-4-2018

Na vorige week de klimmetjes rond Groesbeek en randje Duitsland getest te hebben ging groep 1, 2 en 3 naar Siebengewald om nog meer klimwerk in Duitsland te verrichten.
Groep 1 en 2 gingen voor de 124km welke uiteindelijk 127km werd dit omdat de organisatie een nieuwe 2e pauzeplek had moeten inrichten. De route werd hierdoor wel mooi om om het Archeologisch park Xanten geleid zodat we deze van alle kanten konden bewonderen.
Groep 3 reed de tocht van 98km welke 1 pauze had in de buurt van Kalkar.
Groep 4 heeft een oude Lentetocht van stal gehaald en die in omgekeerde richting gereden. De pauze was dan ook weer eens een keer in Rijkevoort. Na ca 80km keerde men weer voldaan terug bij de potter.
Groep 5 ging na het goede voorbeeld van groep 1, 2, 3 en 4 van vorige week deze week naar Groesbeek. Zij maakte er een mooie tocht van 60km met de beklimming van de Wolfsberg en Stekkenberg en na de pauze de leuke afdaling van de stekkenberg naar het zweefvliegveld
De mountainbike groep had een trainingstocht voor dit weekend op het programma staan. 

Lees Meer

Zondag 25-3-2018

Afgelopen zondag konden de fietsen weer uit de ruststand.
Na de afgelasting van onze eigen Lentetocht was het deze zondag schitterend fietsweer.
Groep 1, 2 en 3 gingen ieder afzonderlijk voor een eerste klimtocht van 95km naar Groesbeek en omstreken.
Zoals gebruikelijk waren we daar niet alleen en konden we verschillende collega verenigingen onder weg begroeten.
Groep 4 had ook een ritje richting Groesbeek gepland. Zij hielden de afstand beperkt tot 75km.
Groep 5 ging de andere kant op richting Lith. De geplande en gehoopte pauzeplaats bleek echter op zondag niet meer open te zijn. Dit leverde voor menig deelnemer wel even een mineur stemming op.
De mountainbike groep naam deel aan de VETS toertocht vanuit Valkenswaard. Zij konden kiezen uit de afstanden 25, 35 of 45km.
Dus alle groepen konden zich weer naar behoren uitleven. 

Lees Meer

Zondag 14-1-2018

Zondagmorgen was het fris maar nog steeds geen echte winterse omstandigheden, geen  enkele reden dus om niet op de mountainbike te stappen.
Met de organisatie van de komende Fibberwaarietocht in het vooruitzicht was verkenning en inspectie van de routes aan de orde.
Ook dit jaar is het met de diverse boswerkzaamheden opnieuw puzzelen om een goed lopende route voor elkaar te krijgen en deze ook nog te onthouden.
Verdeeld in enkele groepen pakten de Ons Verzetters elk een deel van de route op in zowel de Reekse bossen, de Maashorst als Herperduin.
Een thuiswedstrijd dus eigenlijk maar wel eentje met het koppie erbij zodat we over drie weken weten over welke paden we onze deelnemers willen sturen.

Lees Meer

Zondag 7-1-2018

Op de eerste zondag van het nieuwe jaar 2018 stond de Goed Begintocht op het programma.  Was ijzel en gladheid vorig jaar nog spelbreker, met goede voornemens van start vanuit Escharen lukte dit jaar wel. Deze helaas weinig spectaculaire ATB tocht met veel harde weg en brede tracks nodigde uit om flink snelheid te maken. De tegenwind zorgde echter voor wat tegengas. Op zowel de lange als korte afstand waren we actief in de driehoek Grave – Langenboom – Reek. De kilometers naar en van het startbureau daarbij opgeteld leverden terug bij clubhuis de Potter, ondanks het schrale winterweer, toch een natte rug op.

‘S middags werd deze openingsrit gevolgd door de nieuwjaarsborrel in ons clubhuis waar we elkaar een goed fietsseizoen 2018 mochten wensen. Hoewel de opkomst wat tegenviel kon er toch volop over de fiets-voornemens van dit jaar en andere zaken “gebuurt”worden.

Lees Meer

Zondag 31-12-2017

Op oudejaarsdag was er de laatste kans om zelf op te stappen en de goede voornemens van 2017 ten uitvoer te brengen. Met een rondje over 70km deels verhard en deels onverhard naar de Staatsbossen nabij St. Anthonis, trapten we het oude jaar uit. Ondanks dat het van boven droog was, werd het een bijzonder natte tocht.  Mens en materieel hadden veel te lijden maar ondanks de modder kijken we tevreden terug op deze fraaie jaar afsluiter.
Vanaf deze plek wenst Ons Verzet U een in alle opzichten sportief, gezond en voorspoedig 2018 toe.

Lees Meer

Zondag 24-12-2017

Wat is er gezelliger dan met een kleine 20 man op de ATB in een lang rood/wit lint 40km door Herperduin te fietsen? Al die kerstmannen op rij was een mooi gezicht, hoorden we sommige wandelaars zeggen. Maar het doel was uiterst serieus: voor de laatste keer voorrijden en de puntjes op de i zetten voor wat de laatste (aan-) wijzigingen betreft. Want 2e Kerstdag presenteren we weer een feilloos uitgepijlde tocht, waar zovelen van zullen genieten. Het parkoers ligt er prima bij: de grond is verrassend droog na zoveel regen van de afgelopen tijd. Nu maar hopen dat het droog blijft. En onze inspanningen beloond worden.

Lees Meer

Zondag 17-12-2017

Nadat vorige week zondag de clubactiviteiten door de te winterse omstandigheden afgelast werden leek het gelukkig op 17 december wel fietsbaar weer.
Onze ATB-ers trokken er in meerdere groepjes en in verschillende windrichtingen op uit.
Zo kon het zijn dat je ze tegenkwam op Herperduin ter voorbereiding van de Kersttocht of in de Staatsbossen bij St.Anthonis op de aantrekkelijke TOS Winter Veldtoertocht. Ook in de heuvels rondom Groesbeek voor het betere klimwerk, of op de verharde weg voor een eigen trainingsrit was mogelijk. Allemaal met hetzelfde doel: zoveel mogelijk van het fietsen genieten. Helaas lukte dat voor de weggroep niet. Door opvriezingen kwamen 2 leden ongelukkig ten val en was een ambulance noodzakelijk. Wij wensen in het bijzonder Cor, maar ook Mirjam sterkte en beterschap.

Lees Meer

Zondag 10-12-2017

Vanwege de slechte weersvoorspellingen werden de geplande tochten afgelast. Toch leek het allemaal mee te vallen en trokken enkele leden er op uit voor een eigen rondje in de omgeving. Echter, naarmate de ochtend vorderde, werd de sneeuwval ernstiger en kwamen we wit en vooral ook koud naar huis.

Lees Meer

Zondag 3-12-2017

De laatste zondagen van november werden binnen Ons Verzet besteed aan deelname aan veldtoertochten in de regio, o.a. Gassel en Langenboom. Enkele zochten hun fietsplezier zelfs nog verder van huis maar een groeiende groep vertrok telkens om 9 uur voor een tochtje op de mountainbike maar wel voor een belangrijk deel over verharde wegen en paden. Op deze manier komen ook de mensen die in de winter toch actief willen blijven maar het minder voorzien hebben op zand en modder aan hun trekken.

Op de eerste december zondag was het traditiegetrouw tijd om de voorbereiding op de komende Kerstveldfietstocht op gang te brengen en dat voorrijden is altijd een uiterst serieuze zaak. Ons Verzet heeft een naam hoog te houden en dat is te merken in alle facetten van de voorbereiding en dus ook bij het verkennen van de route. De commissie heeft ook dit jaar een aantal verbeterpunten doorgevoerd, waardoor de route opnieuw aantrekkelijker wordt voor iedereen die 2e Kerstdag onze gast is. Uiteraard moet ook ingespeeld worden op de veranderende situaties op Herperduin. De aanpassingen lijken op voorhand geslaagd, maar het zal nog wel enige studie kosten voordat iedereen feilloos de geplande route kan uitzetten.

Lees Meer

Start typing and press Enter to search